Stavby finalistů letošního ročníku si můžete prohlédnout osobně v Ostravě

Do 8. července se můžete podívat, jak se podařilo studentům ze 6 středních škol ztvárnit originální Vodní přehradu NADĚJE.

Výstava je umístěna v nákupním centru Forum Nová Karolina v prvním patře naproti nově otevřené restauraci Running sushi Shirokiya.

Vítězem letošní celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma „Vodní nádrž NADĚJE“ je SŠS a VOŠS Vysoké Mýto. Za svůj model přehradní nádrže získali cenu v hodnotě 20 000 Kč. Do velkého finále v Infocentru vodního díla Šance na Ostravici postoupilo 6 nejlepších škol z celkem 28 přihlášených. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM. Partnerem letošního ročníku je státní podnik Povodí Odry. Výstava 6 nejlepších modelů přehradních nádrží bude pro veřejnost k dispozici od 20. června do 8. července v OC FORUM Nová Karolina.

V Praze se objeví zámek Lednice nebo hrad Karlštejn

Šest modelů národních kulturních památek ze soutěže Stavby z vlnité lepenky bude vystaveno na 5. ročníku mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016, které se konají od 4. do 5. listopadu na holešovickém Výstavišti v Praze. Na výstavě se představí modely z vlnité lepenky zámku Lednice, hradu Bouzov, hradu Karlštejn, zámku Hradec nad Moravicí, zámku Hluboká nad Vltavou a zámku Telč.

Jubilejní 5. ročník mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016 aneb Dejme minulosti budoucnost představí různé oblasti, jako jsou památková péče, záchrana a konverze historického dědictví, sféra projektování a stavitelství, restaurátorství a umělecká řemesla, muzejnictví, nové materiály a technologie. V programu veletrhu jsou také také zajímavé projekty, interaktivní ukázky, workshopy a odborné přednášky.

Expozice nabídnou i možnosti cestování po památkových objektech a výstavy navazující na konference a semináře s tématy „Památky v době Lucemburské“,„Industriální stopy“, „Vila Tugendhat“, „Unikátní hodinky PRIM Karel IV. – odkaz velkého panovníka“, „Cechy a tradiční řemesla“, „Studentské architektonické návrhy na obnovu památek“, „Církevní památky“ a mnoho dalšího.

V Praze se představí více jak 120 vystavovatelů. Skoro na všech stáncích budou k dispozicii praktické ukázky a poradenství. Organizátorem a pořadatelem veletrhu je INCHEBA EXPO PRAHA. Otevírací doba pro veřejnost je v pátek 4. listopadu i v sobotu 5. listopadu od 10 do 18 hodin.